Beurs in Torhout, beach cleanup in De Haan

Ik kijk terug op een fijne NaGeBa-beurs in Torhout, afgelopen zondag georganiseerd onder bezielende leiding van Andy Vanbeveren.

Eneco beach-cleanup


Ondanks dat ik in de aanloop wel met een zeker dilemma zat: in mijn woonplaats De Haan was deze zondag 24 maart ook een jaarlijkse beach-cleanup waar ik graag een handje zou hebben toegestoken samen met mijn vrienden van de Surfriders-foundation. Dit is een organisatie die van oorsprong uit de wereld van de surfers komt. Ga maar na, surfers worden al langer én steeds vaker geconfronteerd met massa’s zwerfvuil-op-zee en deze foundation kent allerlei initiatieven om hier een oplossing te bieden.


Toch is een Eneco beach-cleanup een beetje dweilen-met-de-kraan open. Het is schade beperken. Gelukkig gaat er naar de deelnemers toe een mooie sensibiliserende werking van uit. Chapeau!
Van nature koos ik er voor om me in te zetten aan het “begin” van een kolosale vervuiling: de plastic flessen die gebruikt worden om drinkwater aan te bieden. In de wetenschap dat slechts 30% van de flessen die keurig apart worden opgehaald effectief worden gerecycleerd moet hier iets veranderen. Sinds 2008 ben ik zelf gestopt met het aankopen van flessenwater en zet ik mij in voor de verdeling van de Jungbrunnen-waterfiltersystemen.

Natuurlijk Gezond en in Balans Beurs (NaGeBa-beurs)


En op de NaGeBa-beurs (NAtuurlijk GEzond en in Balans) hebben we dit product weer onder de aandacht kunnen brengen van een betrokken publiek. Een weerzien ook met vele tevreden klanten die de afgelopen jaren reeds een dergelijke oplossing via mij hebben aangeschaft. Bij zo’n hartelijk weerzien voel ik dankbaarheid en weet ik weer waar ik het ook voor doe.
Mensen blijken vooral blij dat ze met een filtersysteem ook koffie, thee en soep kunnen maken met het zuivere water uit een filtersysteem. Want een soepke met het water van Spa is niet alleen een duur soepke, maar ook een soepke met een hoge CO2-afdruk: voor iedere liter water is zo’n 250 ml aardolie nodig voor vervoer en produktie van het water.

Kies voor een lage droogrest


Als het om gezondheid gaat staat een filtersysteem veruit op nummer 1; een goede tweede is water uit glazen flessen met een lage droogrest: Spa heeft effectief een lage droogrest van 33 mg per liter.
Ik wens u lezers een deugddoende week toe en hoop dat het u lukt om nieuwe ecologische wegen in te slaan. Om afscheid te nemen van uw flessenwaters ben ik steeds beschikbaar met de beproefde Jungbrunnen-filtersystemen.

Gerelateerde artikelen

www.raphaelclaessens.be
Blog

Veel terugkerende begrippen

Omgekeerde osmose combineren met vitalisatie geeft zeer zuiver drinkwater mét een hoge bovis-waarde. Dergelijk drinkwater ondersteunt het zelfgenezend vermogen en daarmee de gezondheid

Read More »