D’n docteur, eh, de waterdokter.

Een misverstand, Angelique moest er zeer hartelijk om lachen…

Steeds kritische buitenstaander

En alhoewel ik al weer 20 jaar in België en meer in het bijzonder in De Haan woon en werk, blijf ik toch een buitenstaander die voor verwarring zorgt en waarover soms de wildste speculaties de ronde doen. Aangespoeld noemen ze het hier, en dan heeft-ie ook nog een nummerplaat HA-2-OH. Met andere woorden, men vraagt zich af wat ik dan wel doe met water… Ach, ik ben het gewoon en voel me altijd wel een beetje onbegrepen. Ga maar na, de eerste 25 jaar van mijn leven had ik op 29 verschillende locaties gewoond, verspreid over 4 continenten. Aarden is nooit helemaal mijn ding geworden. Water stroomt, is bewegelijk en vluchtig.


Die buitenstaander was deze zaterdag 13 november te gast op een boerderij mét hoevewinkel om een woordje uitleg te geven over water, gezond water, goedkoop water, kraantjeswater en flessenwater. Quooker en loden leidingen. Helpen met door de bomen het bos te zien dus. Ik ben het gewoon, het is niet altijd het makkelijkse onderwerp.


Er was veel aanloop bij de hoevewinkel en terwijl ik in de keuken ontdekte dat ik te gast was bij twee zeer ruimdenkende mensen keken zij terloops steeds op de monitor om waar nodig bij te springen bij de dochter, die de bediening even op zich nam.


De tas van de dokter


Na afloop van het gesprek zette ik mijn tassen terug in mijn auto en nu moet u weten dat ik zo’n koffer tas heb, die ook wel wordt geassocieerd met meneer d’n docteur. In Amsterdam noemen we het pilotenkoffers.


Terug in de hoevewinkel werd ik aangesproken over het feit dat de dame in kwestie zonder huisdokter zat, want deze was vertrokken naar het Knokse. En ze hoopte dat het gerucht waar was dat er zich een nieuwe huisarts in het dorp zou vestigen. Vol verwachting keek ze mij aan, terwijl Angelique achter de toog niet bij kwam van het lachen. Ik was nog steeds niet helemaal ‘mee’, ook vanwege het West-Vloams wat gesproken werd.


Het was Angelique die aan alle verwarring een einde maakte door het slechte nieuws goed te verpakken: neen, ik was niet meneer de huisdokter, maar wel de waterdokter die zojuist fantastische uitleg had gegeven over het belang van gezond en zuiver drinkwater. Het was als een toets waarbij ze liet blijken dat de informatie die ik eerder in de keuken had overgebracht vanaf nu haar weg zou vinden richting haar klanten. Met een stapeltje brochures als ondersteuning.


Water, het goedkoopste medicijn


Ahum, waterdokter vanaf nu dan maar, in de geest van Dr. Badmanghelidj en zijn uitspraak ‘water, het goedkoopste medicijn’.

Gerelateerde artikelen

Oeps, in uw zoektocht naar 'zuiver en gezond' zien we je niet graag gaan.

Heb je iets niet duidelijk of een bijkomende vraag, geef het hier gerust aan? Wij komen zo spoedig mogelijk bij je terug. Of toch bye bye?