In Frankrijk, uit een andere fles

Indien de tijd het toestaat ga ik minimaal 1 x per jaar naar Chartres om daar de kathedraal te bezoeken en te verkennen. Om te herbronnen eigenlijk, want deze plaats heeft zoo veel kracht in zich.

Na een eerste bezoek aan de kathedraal streken mijn vrouw en ik neer in Café Bleu, voor een verfrissend kopje koffie. Gelegen pal naast de kathedraal. De lunch begon op gang te geraken en de enige mogelijkheid was om ons kopje te gebruiken aan d’n toog, waar wij de stijvolle garçons onwillekeurig observeerden. En ons oog viel op een tap, waar volop flessen water werden gevuld en gereed gezet. Een concept wat we ook in België en Nederland aan het uitbouwen zijn: gefilterd tapwater, eventueel beschikbaar als plat én als bruiswater. Lokaal getapt, dus ‘korte keten’ met een minimale ecologische voetafdruk.

Gefilterd water van de tap

In gesprek met een van de garçons vertelde hij dat ze dit systeem al vele jaren gebruiken en dit water gratis beschikbaar stellen bij maaltijden of consumpties. Très sympa, vonden wij en dus reserveerden wij maar meteen een tafel voor ons avondmaal.

We hebben ons de heerlijke bereidingen niet beklaagd en het was bijzonder om te ervaren hoe tijdens de maaltijd steeds een halfvolle fles werd vervangen door een nieuw, vers exemplaar. Chapeau café Bleu. Très sympa!

@Lezers, @ restaurant-uitbaters: contacteer mij voor de mogelijkheden om een vergelijkbare quality-experience aan te bieden aan uw klanten of uw medewerkers. Onze Jungbrunnen filtersystemen willen we op een zo’n breed mogelijke manier promoten. Voor gezond water, korte keten en daarmee ook ecologisch. Met mogelijkheden voor warm water of kamertemperatuur, voor plat of bruiswater. Ook kunnen wij gepersonaliseerde flessen leveren om lokaal te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Black-Friday
Blog

Black-Friday

Black-friday heeft ook een plaatsje in de agenda gekregen van menige Europeaan en Belg. Het fenomeen is overgewaaid over de Atlantische Oceaan en is het

Read More »