Onderzoek: plastic in 97 procent van de kinderen

Bijna alle kinderen in Duitsland hebben sporen van plastic in hun lichaam, blijkt uit een Duitse overheidsstudie. De chemicaliën hebben vaak hormoonverstorende en toxische eigenschappen.


De studie, geleid door het Duitse ministerie van Leefmilieu, is nog niet gepubliceerd maar werd door de Duitse overheid openbaar gemaakt na een vraag van groene politici.


Bloed- en urinestalen


Uit analyse van bloed- en urinestalen van 2.500 kinderen tussen 3 en 17 jaar oud blijkt dat bij 97 procent additieven van plastic werden gevonden.
Klik HIER om het oorspronkelijke artikel uit HLN te lezen.


Geruststellend om te weten dat met een filtertechniek op basis van omgekeerde osmose ook deze plastic deeltjes worden verwijderd. Deze filtertechniek gebruiken wij in onze Jungbrunnen-systemen en garanderen ook dat landbouwchemicaliën of medicijnresten uit uw water worden verwijderd.


Elders in dit bloggedeelte plaatse ik al eens een schematische weergave van deze wijze van filteren. Klik HIER om dit filmpje te bekijken.

Gerelateerde artikelen

www.raphaelclaessens.be
Blog

Veel terugkerende begrippen

Omgekeerde osmose combineren met vitalisatie geeft zeer zuiver drinkwater mét een hoge bovis-waarde. Dergelijk drinkwater ondersteunt het zelfgenezend vermogen en daarmee de gezondheid

Read More »