Vermoeidheid, herkenbaar?

Twas weer van dadde

En ondanks het uitblijven van een witte kerst was het toch teveel ‘wit’, of zo noem ik het maar even. Gelukkig ben ik uiteindelijk weg kunnen blijven bij de man/vrouw in d’n kliniek, d’n docteur.

De winterperiode bood nét iets teveel rode wijn, gebak, koekjes, koffie & Irish coffee en dat alles met toch een beetje minder bewegen. Mijn energieniveau liep terug, de drang naar zoet en andere pepmiddelen nam toe én ik gaf daar bovendien aan toe. Onweerstaanbaar, ik liet me weer vangen. Zo torsde ik plots enkele kilo’s extra mee, ra, ra, ra?

 

De paardebloem helpt voorjaarsmoeheid te bestrijden, helpt met het ontgiften

De natuur voorziet als vanzelf in het aanreiken van zuiveringsmiddelen om ons lichaam de broodnodige ondersteuning te bieden na de winterse periode. Aanvankelijk negeerde ik deze en liet ik een zekere voorjaarsvermoeidheid mij parten spelen. De saboteur in mijzelf had de overhand, maar ik ben net op tijd wakker kunnen schieten. Door eerst berkensap af te tappen en een eerste zuivering toe te dienen. Daarna was het de beurt aan de paardenbloemen en nu helpen de felgroene brandnetels mijn bloed verder te zuiveren, nu mijn lever volop afvalstoffen aan het lozen is. Natuurlijk te combineren met het drinken van het Jungbrunnen water: vitaal water met een droogrest rond de 20 ppm en dus water wat in staat is om bouw- en brandstoffen te verspreiden doorheen mijn lichaam, in staat om afvalstoffen af te voeren.

Droogrest

U weet misschien niet welke droogrest uw drinkwater heeft. Om dit letterlijk (in)zichtelijk te krijgen nodig ik u uit om uw drinkwater/flessenwater én uw stadswater eens in een pytex glazen schaal te steken, tot ongeveer 1 centimeter onder de rand. Stel uw oven in op 180°C en laat het water nu maar verdampen, wat ik 3 à 4 uur het geval zal zijn.

Waarschijnlijk houdt u dan ‘wit’ over in uw schaaltjes, de droogrest wordt in de volksmond kalk genoemd vanwege de witte kleur. Hoe minder wit, hoe meer levenskwaliteit-op-termijn zou ik zeggen. Minder wit dus, terwijl wit hardnekkig in onze voedselketen is geslopen.

Weg-met-wit, blijf weg-bij-wit.

Laat ik beginnen bij zowat het beste wit in onze voedselketen, de moedermelk. Ik kan alleen maar vermoeden dat hier zóveel bouwstoffen en informatiedragers in zitten dat het waarlijk een godsgeschenk is, helaas maar al te vaak genegeerd. Om in dit negeren te kiezen voor koemelk of erger nog, oplosmelk. Vol verkeerde informatie en bouwstoffen, want bedoeld voor een baby-koetje, een kalfje. Mijn gezondheidsadvies zou zijn om weg te blijven bij koemelk, en dit de rest van uw leven.

 

De hoeveelheden suiker in onze voedingswaren bereiken alarmerende waarden. Giftig!

En jaaa, niet veel later komt de overvloed aan witte, geraffineerde suiker. Schijnt zelfs zeker zo verslavend zijn als niet minder dan het hoog-verslavende Cocaïne of zelfs Heroïne. Witte suiker als toevoeging aan dranken, deegwaren en alle snacks. Wil een Unilever produktmanager de verkoop van een bepaald artikel een duw geven dan is geweten dat de makkelijkste weg eruit bestaat om meer suiker toe te voegen.

Minder wit keukenzout, meer (keltisch) zeezout of het roze himalaya-zout

Aan het einde van de rit zie je dat bij veel senioren de smaakreceptoren dusdanig verstoord zijn, dat enkel zeer zoute maaltijden nog in de smaak vallen: het is geweten dat zout er voor zorgt dat ‘smaak’ vrijkomt. Wat mij betreft grote voorzichtigheid geboden bij de keuze voor het zout wat u in de keuken gebruikt: blijf weg van het witte, gebleekte keukenzout, feitelijk NatriumChloride voorzien van aluminium als anti-klontermiddel. Chloor met aluminium, een kwelling voor ons lichaam en als het aluminium-gehalte in ons brein een zeker waarde bereikt, kunnen ook de heren in witte jassen nog maar weinig voor u betekenen: alzheimer, parkinson en dementie worden in verband gebracht met een overvloed aan zware metalen dat de hersen-bloed-barrière heeft weten te passeren.


Tot zover mijn spontane betoog, ik maakte u een beetje deelgenoot van mijn voorjaarsreis-in-tijden van Covid-19.


Blijf gezond, blijf -ver- weg bij wit.


Bezorgde groeten,
Raphaël Claessens
www.raphaelclaessens.be

Gerelateerde artikelen

Start to Drink
Blog

Start-to-Drink

Start to Drink, want Drink je wel genoeg? Water, welteverstaan! Nooit dorst? Je bent geen waterdrinker? Dan hoor je bij de 50% van de West-Europeanen

Read More »
After Sales en Onderhoud
Blog

Onderhoud en nazorg

NAZORG & ONDERHOUD Inderdaad, met onderstaande berichtjes val ik mogelijk in herhaling, ja ik weet het. Ze zijn echter te belangrijk om toch niet nogmaals

Read More »