Wat kost dat nu?

Sparen voor een filtersysteem

Overtuigd dat het anders moet met het drinkwater in je gezin of bedrijf? Klaar om je eigen water te gaan zuiveren en vitaliseren? Geen zin meer in plastic flessen en overvolle winkelkarren?

Tijd om een Jungbrunnen filtersysteem aan te kopen, dat is duidelijk. Maar wat kost dat nu? Neemt zo’n filter een grote hap uit mijn bestedingsbudget of valt dat wel mee?

Graag neem ik je mee in het financiële verhaal

De Jungbrunnen systemen van BestWater vergen inderdaad een serieuze investering bij de start, maar vergeet niet dat het tegelijkertijd een serieuze investering in je gezondheid is. Op de langere termijn is een eigen filtersysteem ook voordeliger dan de aankoop van flessenwater. Je hebt continu de beschikking over zuiver, vitaal drinkwater, niet alleen om te drinken, maar ook om thee, koffie, soep, … te bereiden. Ja, zelfs om je tanden te poetsen en je groenten te wassen.

Even rekenen

Stel: je koopt een Jungbrunnen 66, het meest verkochte model voor een standaard gezin. De garantie van dit toestel loopt 30 jaar (zie aankoopvoorwaarden). We tellen de aankoopprijs (inclusief installatie uiteraard), jaarlijks onderhoud en waterverbruik bij elkaar op. In totaal kom je dan op een kostprijs van ongeveer € 1 per dag voor onbeperkt zuiver water. Een stuk goedkoper dan flessenwater blijven kopen dus. Ook je ecologische voetafdruk wordt hierdoor een stuk kleiner.

Ter vergelijking in de filterwereld

Qua naamsbekendheid en marketing kunnen weinig filtersystemen tippen aan de Brita-filters. Deze filters zijn voordelig aan te kopen, in elke winkel beschikbaar en beantwoorden aan de nood van de consument om zuiver drinkwater beschikbaar te hebben. Maar is deze optie wel zo voordelig en zo zuiver? Zeer regelmatig moet het filterpatroon vervangen worden om de werking van de filter enigszins te behouden. Een filterpatroon dat veel duurder is dan de oorspronkelijke aanschaf van de filterkan. Op de lange termijn, alle filterwissels bij elkaar opgeteld, dus toch een dure aankoop. Verder is het vooral belangrijk te weten dat deze koolstoffilter hoofdzakelijk kalk uit het water verwijdert, geen andere schadelijke stoffen zoals medicijnresten, chemicaliën, e.d. Water zonder kalk is zeer positief voor bijvoorbeeld een waterkoker, maar kalk is echt niet de grootste boosdoener voor ons lichaam.

De Jungbrunnen systemen daarentegen

De Jungbrunnen systemen daarentegen halen wél alle schadelijke stoffen uit het water, waardoor die niet in je lichaam terechtkomen en dus geen schade aan je gezondheid kunnen veroorzaken. We mogen niet vergeten dat medische kosten torenhoog op kunnen lopen en dan ook best voorkomen worden. En dus wacht je best niet tot een gezondheidscrisis zich aandient om de aanschaf van een filtersysteem te overwegen. Water is een ongelofelijk belangrijke schakel in je gezondheidspatroon.

Een waterontharder

Om de levensduur van huishoudelijke toestellen drastisch te verlengen raden wij overigens zeker aan om een centraal geplaatste waterontharder te laten installeren. Let wel, ook een waterontharder filtert vooral kalk, geen andere schadelijke stoffen uit het water. Daarom dus best te gebruiken in combinatie met een BestWater systeem voor het drinkwater.

En waarom is de Jungbrunnen nu duurder dan andere omgekeerd osmose systemen?

Naast de absolute zuivering van het water, dit door de beproefde techniek van omgekeerde osmose, voorzien de BestWater systemen ook in vitalisering van het water. Voor meer info hierover verwijs ik je graag naar de technische specificaties op deze website.

Waar wacht jij nog op om zelf de stap te zetten?

Neem gerust contact op met mij voor een folder of een afspraak. Of kijk eens rond op onze websites.

Gerelateerde artikelen