Water zuiveren is vuil verwijderen. Waar blijft dit vuil (2)?

In een eerdere blog lichtte ik de wijze woorden van Victor Schauberger toe, die al in de jaren ‘30 van de vorige eeuw het belang van een extern filter besprak toen hij zei “Wie zijn water niet filtert wordt zelf het filter”.


In diezelfde blog raadde ik u aan om de installatie van een deugdelijk filtersysteem te overwegen. De vraag “waar blijft het vuil?” levert bij de meeste filtersystemen een zorgelijk antwoord op. Het vuil hoopt zich op in de filter: bij de eerste liter al een beetje, bij de 10-de liter kan het filter zelfs helemaal verstopt zijn en zijn werk niet meer doen. Dit kom ik maar al te vaak tegen als mensen overwegen een verouderd filtersysteem te vervangen door iets nieuws.


Alle filtersystemen die via mij worden geïnstalleerd zijn voorzien van een spoelsysteem: van zodra er filterwater wordt aangemaakt begint het systeem zich ook te spoelen, om zo het verwijderde vuil uit het water ook te verwijderen uit het filtersysteem. Hiertoe worden de systemen naast een aansluiting op watertoevoer ook aangesloten op uw waterafvoer: het vuil loopt in de vorm van extra vervuild water weg in uw riool.


Zuiverend water moet van de eerste tot de 100-ste liter in orde zijn, en de meeste filtersystemen blijken hier absoluut niet toe in staat. Een Jungbrunnen vormt een uitzondering en sluit aan bij de titel van een boek over Victor Schauberger: “Een oog in het land der blinden”.


Met veel plezier kom ik eens bij u thuis om een eventuele installatie van een Jungbrunnen te bespreken.
Er gaat nog een derde blog komen onder de titel “Water zuiveren is vuil verwijderen. Waar blijft dit vuil (3)?” Hierin sta ik stil bij het verwijderen en afvoeren van het vuil bij de grote waterzuiveringsstations.

Gerelateerde artikelen

www.raphaelclaessens.be
Blog

Veel terugkerende begrippen

Omgekeerde osmose combineren met vitalisatie geeft zeer zuiver drinkwater mét een hoge bovis-waarde. Dergelijk drinkwater ondersteunt het zelfgenezend vermogen en daarmee de gezondheid

Read More »