Water zuiveren is vuil verwijderen. Waar blijft dit vuil (3)?

Dit is de derde blog onder dezelfde titel. Na de werking van ons lichaam als filter in deel 1 te hebben besproken, stond ik in deel 2 stil bij de werking van filtersystemen.

Kiezen voor een lage droogrest

Waar de watertoevoer naar uw huis begint bij schoon water uit de waterzuiveringsstations, eindigt de afvoer van water uit uw huis ook weer bij een dergelijk waterzuiveringsstation. Ik zeg schoon water, terwijl ik heb kunnen constateren dat stadswater nergens schoon genoeg is om als gezond drinkwater te kunnen worden beschouwd.

Een TDS-meter

Met een eenvoudige meter kun je een eerste beeld krijgen hoe schoon water is. Het meten van deze droogrest gebeurt met een TDS-meter. In termen van droogrest heeft gezond water een droogrest onder de 60 mg per liter en het ‘zuiverste’ stadswater scoorde in al mijn metingen met een TDS-meter nooit onder de 200 en vaak zelfs eerder waarden boven de 500! Prima om uw toilet mee door te spoelen, want daar is het voor bedoeld.
Misschien kunt u mij helpen met het beantwoorden van de vraag ‘met welke transporten worden de afvalstoffen uit waterzuiveringsstations afgevoerd?’ Tot op heden heb ik hier nog geen geruststellend antwoord op kunnen krijgen. Wat gebeurd er met al die syntetische medicijnen en hormonen die via onze urine en het riool de zuiveringsstations bereiken? Het ontbreekt aan bacterieën of andere organismen om deze af te breken of onschadelijk te maken, en dit vanwege de zeer onnatuurlijke aard van deze chemicaliën.
Vanuit deze bezorgdheid lijkt mij de keuze voor een waterzuiveringsysteem wat effectief hormonen, medicijnresten én landbouwchemicaliën uit uw drinkwater verwijderd geen overbodige luxe. Contacteer mij voor een afspraak bij u thuis, om de mogelijkheden van een installatie te bespreken.

Steeds meer tappunten

Een alternatief vormen de tappunten die op steeds meer plaatsen in België en Nederland verschijnen en die we nog een plaatsje proberen te geven op de website. Wordt vervolgd…

Gerelateerde artikelen

www.raphaelclaessens.be
Blog

Veel terugkerende begrippen

Omgekeerde osmose combineren met vitalisatie geeft zeer zuiver drinkwater mét een hoge bovis-waarde. Dergelijk drinkwater ondersteunt het zelfgenezend vermogen en daarmee de gezondheid

Read More »