Gezondheidssysteem

Ik vertel niets nieuws als ik zeg dat water binnen en buiten ons lichaam een belangrijke transportfunctie heeft.

Voor het lichaam betekend dit dat brandstoffen, bouwstoffen en informatie via water worden aangevoerd naar onze cellen. En de mate waarin de cellen vervolgens hun afval kunnen afvoeren bepaald voor een belangrijk deel de levensduur van individuele cellen.

Detoxen

En dus is zuiver water een nuttige aanvulling als u de weg in slaat van het populaire detoxen.

Voor mij zelf is periodiek detoxen een vast onderdeel in mijn jaarplanning. Ik vind veel inspiratie bij Jesse van der Velde en de adviezen die hij geeft in diverse publicaties, digitaal en analoog. In het detox-handboel, ‘Reinig je lichaam voor meer energie, een mooiere huid en een strakker lichaam’ wordt onder ander het nut van zeoliet besproken, een gesteente wat ook is opgenomen in de modules van de Jungbrunnen systemen die ik verdeel.

Zeoliet

Ik lees daarover het volgende:

De eigenschappen van zeoliet zijn

 • Heeft een sterk negatieve lading en is daardoor in staat bijna alle gifstoffen (waaronder kwik, lood, cadmium, Texaan, arsenicum, ammonia, herbiciden, pesticiden, schimmels en radioactieve straling) te neutraliseren, aangezien de meeste gifstoffen een positieve energetische lading hebben (Blanchard et al. 1984)
 • Ideaal hulpmiddel bij detox, want zeoliet heeft een microporeuze honingraat-achtige structuur die een soort ‘kooi’ vormt die gifstoffen in het lichaam inkapselt zodat ze daarna veilig het lichaam kunnen verlaten zonder verder schade aan te richten (Sherman et al. 2001)
 • Gedraagt zich als een antioxidant in het lichaam waarmee het immuunsysteem kan worden versterkt
  Bij een onderzoek werden 61 patiënten met een immunodeficiëntie stoornis 6 tot 8 weken behandeld met een zeolietmengsel. Na de behandelperiode werd aan de hand van bloedonderzoek geconstateerd dat het immuunsysteem significant was versterkt (Ivkovic et al. 2004)
 • Brengt de pH(zuurtegraad) van het lichaam in balans (Yushikin 2003)
 • Beschikt over zeer sterke antivirale eigenschappen en versterkt het immuunsysteem (Ivkovic et al., 2004)
 • Bevordert de opname van voedingsstoffen in het lichaam (Yushikin, 2003)
 • Kan Alzheimer, autisme, dementie en andere neurologische beschadigingen en ziektes voorkomen en mogelijk zelfs genezen (Montibaro et al., 2013)
 • Neutraliseert nitrosamines, waarmee het risico op diabetes type 2 en de vorming van kanker als gevolg van consumptie van bewerkt vlees wordt verminderd (Ivkovic et al., 2004)
 • Bijzonder goed inzetbaar tegen allerlei vormen van kanker en kan uitzaaiingen van kanker in het lichaam afremmen of stoppen omdat het zware metalen en radioactieve straling neutraliseert (Zarcovic et al., 2003)

Gezondheidssysteem

Niet zo verwonderlijk dus dat de Jungbrunnen in Duitsland geen waterfiltersystemen worden genoemd, maar gezondheidssystemen

Bron: https://fit-gezond.com/bioprofiel-detox-handboek-jesse-velde

Ontgiften kan niet zonder het drinken van gezond en zuiver drinkwater

Gerelateerde artikelen