Wereldwijd steeds meer plastic in drinkwater

Wereldwijd bevat het drinkwater steeds meer plastic, aanwezig in de vorm van vezels. Onderzoek wijst uit dat het drinkwater in India en Libanon het sterkst is vervuild.

In de Verenigde Staten zit ook veel plastic in het drinkwater. Onderzoekers tapten kraanwater af in onder meer de Trump Tower, het gebouw van het Congres en het Amerikaans milieuagentschap. Liefst 94 procent van het geteste water bleek vervuild.

Het drinkwater in Europa bleek het minst vervuild. De monsters uit Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland waren relatief schoon, hoewel er plastic werd ontdekt in 72 procent van het onderzochte kraanwater.

Het is bekend dat dieren door de aanwezigheid van plastic in hun water kampen met gezondheidsproblemen. Het lijkt erop dat ook mensen toenemend gevaar lopen.

Gerelateerde artikelen

Start to Drink
Blog

Start-to-Drink

Start to Drink, want Drink je wel genoeg? Water, welteverstaan! Nooit dorst? Je bent geen waterdrinker? Dan hoor je bij de 50% van de West-Europeanen

Read More »
After Sales en Onderhoud
Blog

Onderhoud en nazorg

NAZORG & ONDERHOUD Inderdaad, met onderstaande berichtjes val ik mogelijk in herhaling, ja ik weet het. Ze zijn echter te belangrijk om toch niet nogmaals

Read More »