SoluCalc ecologische waterverzachters

Bedankt allereerst voor uw interesse in mijn gamma waterontharders gebaseerd op CO².

Deze CO² ontharders worden net zoals klassieke zout ontharders geïnstalleerd aan de watermeter of waar de verdeling van het water nog niet is gebeurd. Dit om te garanderen dat het volledig waternetwerk wordt beschermt.

Deze CO² ontharders zijn reeds geïnstalleerd in meer dan 20.000 particulieren hun huizen en in bedrijven zoals ; Decathlon, Walibi en Aqualibi, Ikea, Kinepolis, Etcetera.

De CO² ontharders gaan CO²  in het waternetwerk spuiten. De kalksteen (calciumcarbonaat) vormt zich door de CO² om naar calcium bicarbonaat. Door de eigenschappen van de bicarbonaat gaat deze zich niet hechten aan uw leidingen, toestellen, etc.

De scheikundige reactie is stabiel tot 95°C . Dit houdt in dat ook het warm water wordt behandeld en dat al uw toestellen beschermd zijn. Wanneer u het water zou volledig weg laten verdampen blijft er een fijn wit laagje over. Dat is normaal omdat mineraal niet kan verdampen, maar het hecht zich niet meer en is makkelijk weg te vegen met een vochtig doekje. Uiteraard laat niemand water gewoon weg verdampen tot er niets over blijft.

Wat zijn de grote voordelen :

  • Geen regeneratie proces nodig, geen spoelingen en geen onnodig waterverbruik.
  • Er veranderd niets aan het water en blijft goed smaken (bij klassieke toestellen komt er veel meer zouten in het water en verandert de smaak).
  •  Geen gevoelige componenten dus ook geen onderhouden nodig. Enkel een nieuwe CO² fles dat maar enkel 25 euro kost (10 kg). (Bij een klassieke toestel kost een onderhoud gemiddeld 135 euro per jaar).
  • Dit toestel is door een onafhankelijk laboratorium goedgekeurd en gecertificeerd.

 

De prijs voor een gemiddeld gezin (4 personen) 100m³ verbruik per jaar berekend : 

  • Solucalc 1 kit
  • Drukregelaar
  • 10 kg CO²
  •  Gratis Installatie door eigen installatiedienst t.w.v. €165
  • Garantie van 5 jaar, daarna te verlengen
 

€ 1798 euro exclusief btw (indien woning ouder als 10 jaar is dit 6% btw)

Dit wil dus zeggen dat u enkel jaarlijks je CO² fles moet vervangen (10kg = 36 euro). Afhankelijk van uw wensen kan er natuurlijk ook altijd een grotere zetten waar je de komende jaren niet naar moet kijken.

Geen onderhoudskosten, geen aankopen van kilo’s zout en het neemt amper plaats in. Dit in tegenstelling tot meer klassieke oplossingen.