30% toegenomen.

Parkinson en pesticiden, ze komen spijtig genoeg ook steeds meer op mijn pad. Zichtbaar en -voorlopig toch nog- onzichtbaar. Eerder dit najaar woonde ik hier in De Haan-aan-Zee een voordracht in de bibliotheek bij waarbij een moedige dame én haar vader naar India trokken, om de behandeling van haar vaders Parkinson op Avurvedische wijze aan te pakken. Met mooie resultaten, ik bewonder jullie moed Kelly Mermuys.

Daar zit je dan, in een publiek vol lotgenoten en mantelzorgers, want Parkinson is geen kado en vraagt veel van de directe omgeving. Hetzelfde duivelse geschenk is ook terecht gekomen bij Rob de Nijs, Neil Diamond en Michael J. Fox, om er spontaan drie te noemen. 30% toename in 10 jaar tijd, moeilijk te geloven. Na afloop werd er in mijn directe omgeving over oorzaken gespeculeerd en het viel mij op dat ‘vervuiling’ niet spontaan klonk. Terwijl dat juist -weer maar eens- wél op mijn eigen radar stond. Detoxen is al zeer lang mijn ding en tegelijkertijd probeer ik niet te dweilen met de kraan open. Of toch?

Aluminium en Oligo-analyse

Voorwaarts in de tijd en in dit najaar woonde ik gisteren een digitale bijeenkomst bij waarin een Oligo-analyse centraal stond. Een dame/vrijwilligster die aangaf toch al 36 maanden zeer bewust in het leven te staan, met een groeiende interesse in detoxen liet een analyse doen. Onder begeleiding van Dr. Anne Fierlafijn werd de analyse uitgevoerd en de inzichten waren wat mij betreft veelzeggend. Dr. Anne heeft duidelijk ervaring met dergelijke analyses die, wat ik begreep misschien wel veel waardevoller zijn dan bloedanalyses. Vaak worden bloedanalyses ingezet om tekorten te achterhalen, maar bloed is natuurlijk vooral een transportmiddel. Wat de Oligo-analyse laat zien is hoe het zit met aangevoerde vervuiling of tekorten door niet-aanvoeren. En dit op celniveau, niet op bloedbaan-niveau. Mocht bloed zijn (haar?) werk goed doen, dan zouden de juiste stoffen naar cellen moeten worden aangevoerd en ook zeer selectief juist afvalstoffen moeten worden afgevoerd. Geen tekorten, geen overshot aan vervuiling.

In het geval van Janneke was de score nog niet zo slecht. Wél een hoog niveau aluminium en een laag niveau vitamine D. Iets wat Dr. Anne bij vrijwel alle mensen als resultaat ziet. Toevallig ook twee stoffen die al langer mijn aandacht hebben. Wat aluminium betreft weet ik dondersgoed dat die overheerlijke Nespresso koffie in die flinterdunne aluminium-cups niets met gezondheid heeft te maken. Wél héérlijk en gemakkelijk. Toch overweeg ik serieus mijn cupjes leeg te drinken, niet meer aan te vullen, om vervolgens het toestelletje weg te doen. En gewoon over te gaan op ouderwetse koffie, met de hand opgegoten. Een oud ambacht in ere herstellen.

Met de aanschaf van onze Le Creuset pannen hadden wij al langer geleden afstand gedaan van aluminium-kookgerief. Wat ik mij echter onvoldoende had gerealiseerd is dat aluminium een razend populair anti-klonter middel is dat aan vrijwel alle poeders wordt toegevoegd, waaronder suiker, zout, poederbouillon en kruiden. Hier ga ik dan ook nog zorgvuldiger in selecteren en voor kruiden toch weer vaker naar het Kruidenboerderietje hier net buiten het dorp.

Zeoliet, Clinoptiloliet

In de zomer van 2008 kwamen de waterfilters van Jungbrunnen op mijn pad en daarmee ook de kwaliteiten van een categorie stenen onder de  verzamelnaam Zeoliet.

Zeoliet en meer specifiek Clinoptiliet heeft een zeer krachtig zuiverend effect als het gaat om de opstapeling van zware metalen in hersenen en de centraal gelegen epifyse, een hormoonklier. De moeite waard om u hierin te verdiepen, het kan een oplossing zijn voor eventuele gezondheidsklachten die zich situeren rondom uw zenuwstelsel, hormoonstelsel of uw hersenen.

Zuiver water als aanvullend ‘supplement’ is absoluut aangewezen. Én u mag een beroep doen op mij voor inlichtingen of een installatie van een Jungbrunnen waterfilter van de Duitse producent BestWater. Vrijblijvend, steeds.

Welkom!

Raphaël Claessens

0495 229850 of

Teletekst waterkwaliteit