Metalen in je lichaam

De balans tussen gezond zijn en gezond blijven kan heel delicaat zijn. Lijkt de puzzel op het ene moment perfect in elkaar te passen, plots is de balans dan toch weer verstoord. Door veranderingen in je eigen lichaam of leven, maar zeker ook door invloeden van buitenaf.


Het 5G netwerk komt eraan


Eén van die invloeden kan de uitrol van het 5G netwerk zijn, de nieuwste communicatietechniek die een groeiend aantal internettoepassingen mogelijk maakt. Zelf heb ik al een aantal artikels gelezen die niet echt geruststellend zijn. De impact van 5G op het menselijke lichaam is nog niet helemaal duidelijk. We kennen de invloed van 5G op onze stress-bestendigheid niet en weten niet hoe onze bijnieren en andere endocriene klieren (hormonen) zullen reageren.

Wél bekend is dat een dergelijk ‘stralingsnetwerk’ zich beweegt tussen metalen netwerken. Van de zendmast naar de antenne van je telefoon of tablet bijvoorbeeld. En ergens daar tussenin bewegen wij ons, omhuld door straling, en zoeken wij naar een gezonde balans. Een gegeven om zeker rekening mee te houden.


Ophoping van metaaldeeltjes


Iedereen weet dat we in de hedendaagse maatschappij omgeven zijn door vervuilde lucht en dat onze voedselketen niet de meest gezonde is, maar ook over het drinkwater kunnen we ons zorgen maken. Meting met een TDS meter leert dat het drinkwater een te hoge ppm waarde heeft. Dat betekent dat er veel andere elementen, waaronder zeker ook metaaldeeltjes, in het water zitten en zo in ons lichaam terecht komen. Met de komst van de verbrandingsmotoren zo’n 100 jaar geleden is de ophoping van metaaldeeltjes in ons lichaam spectaculair gestegen. Het lichaam van de hedendaagse mens zou zelfs 600 keer meer lood bevatten dan dat van onze overgrootouders.

Terug naar de straling. Door het feit dat we zo veel metaaldeeltjes in ons lichaam hebben, fungeren wij eigenlijk als een antenne voor de straling rondom ons. En door het dragen van schoenen met een isolerende, kunststof zool, verbreken we ook nog eens de ‘aarding’ met de ondergrond. Ons lichaam kunnen wij trouwens best aarden door blootsvoets in het zand te lopen. Lang leve de zomerse dagen aan zee, zou ik zeggen.


Een perfecte storm


Bekijken we nu al deze elementen, dan kan je gerust spreken van een perfecte storm: volop stralingsbronnen en een overvloed aan menselijke antennes met een steeds hoger metaalgehalte. Je lichaam trekt als het ware de straling aan.

Nog een reden dus om te vermijden dat er steeds meer metalen in je lichaam komen. In Duitsland worden de Jungbrunnen waterfiltersystemen verkocht als ‘gezondheidssystemen’. Precies omdat zij ervoor zorgen dat er minder (zware) metalen in ons lichaam terechtkomen. Door het contact met zeoliet heeft het gefilterde water een groter vermogen om de metalen in ons lichaam op te pakken en naar de uitgang te transporteren. Een uiterst belangrijk proces in een zeer vervuilde omgeving.

Detoxen door zuiver water te drinken en zo het metaalgehalte in je lichaam verminderen, dat is de boodschap. En het is nog lekker ook.

Gerelateerde artikelen

Start to Drink
Blog

Start-to-Drink

Start to Drink, want Drink je wel genoeg? Water, welteverstaan! Nooit dorst? Je bent geen waterdrinker? Dan hoor je bij de 50% van de West-Europeanen

Read More »
After Sales en Onderhoud
Blog

Onderhoud en nazorg

NAZORG & ONDERHOUD Inderdaad, met onderstaande berichtjes val ik mogelijk in herhaling, ja ik weet het. Ze zijn echter te belangrijk om toch niet nogmaals

Read More »