Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Horen zien en zwijgen

Uit een soort van zelfbescherming is het eigenlijk beter om de media in het algemeen en politiek in het bijzonder niet te veel aandacht te geven. Beiden proberen steeds zichzelf te verkopen en een van de effectiefste manieren om dit te doen is angst te verspreiden.

Een oom van mij zei al lang geleden dat het zaaien van angst altijd een perfecte oogst geeft. Angst voor inbraken, angst voor bedriegers, angst voor misbruik-allerlei, angst in het verkeer, angst, angst, angst.

Mijn vrouw kan wel genieten van hetgeen er in de media bericht wordt of welke politieke streken er nu weer worden gehanteerd om aan de macht te blijven. Het komt waarschijnlijk minder bij haar binnen, ze kan het voor zichzelf plaatsen. En daarmee is zij een soort filter voor mij, want nu en dan reikt ze mij informatie aan die er toe doet.

En zo wordt Zuhal Demir  toch vrij regelmatig regelmatig onder mijn aandacht gebracht. Een dame die -het is de politiek eigen- in het reine moet komen met het beroemde horen, zien en zwijgen. Zeg maar het plaatsen van filters op de oren, de ogen en de mond. Ik vermoed dat ze in een van de vele regeringen die België rijk is “milieu” in haar portfeuille heeft. Of dat na de verkiezingen van volgend jaar nog steeds het geval is valt te bezien. 

Moedig alvast dat ze over weeral een pesticiden-dossier niet heeft willen zwijgen. Klik HIER om het betreffende artikel van 15 december 2023 te lezen.

Ik heb wel wat wensen als het gaat om politiek, of meer specifiek het organiseren van de verschillende ministeries. Met het toenemen van de vervuiling-allerlei lijkt het mij zo langzaamaan zinvol om van het ministerie van volksgezondheid en het ministerie van milieu één nieuw ministerie te maken: milieu & volksgezondheid. Met één eindverantwoordelijke. Zodat de linker hand weet waar de rechterhand mee bezig is.

Ik weet dat mijn gedachte een druppel (sic) op de gloeiende plaat zal zijn, toch blij deze hier met u te mogen delen.

Genoeg voor nu!

Gezonde groeten,

Raphaël