Een hoog CO2 gehalte in de lucht geeft aan mens en dier stress en ingrijpend veranderende gedragspatronen. Dat is de strekking van de vlog die Raphaël opnam nadat hij via verschillende disciplines tot het inzicht kwam dat wij als mens werkelijk buiten onze comfortzone beginnen te geraken. 

Er zijn eindeloos verschillende grafieken te bedenken om het CO2-niveau in onze atmosfeer weer te geven. En in de wereld van statistische weergave kun je dit visuele plaatje beïnvloeden door de keuzes die je maakt ten aanzien van de data en de schaal die je gebruikt. Er ligt ruimte tot manipulatie zeg maar. Dus onderstaande afbeelding is louter informatief, maar toch.. 

 

CO2 in de atmosfeer

De meetwaarden zijn inmiddels de 400 ppm gepasseerd en daarover gaat onderstaande vlog: net als met matig-met-Fluor zouden we ook matig moeten zijn met het CO2-gehalte van onze lucht.

Voor beide zijn beschermende oplossingen: Fluor-mindering is kiezen voor een waterfilter, minder CO2 inademen is kiezen voor luchtzuivering, bij voorkeur in combinatie met ionisatie.