Aardolie, plastic flessen & uw drinkwater

Onze afhankelijkheid van aardolie en andere fossiele brandstoffen is voorlopig nog enorm. Ik zeg ‘voorlopig’, immers er zijn veranderingen aan de horizon. Hier in De Haan-aan-Zee is dit letterlijk te nemen: bij mooi helder weer is voor de kust een windmomenpark zichtbaar. En met die energie kunnen we nieuwe wegen inslaan.


Wat betreft deze nieuwe wegen moeten we dringend komaf maken met het gebruik van plastic flessen welke slechts éénmalig worden gebruikt. Om één liter flessenwater bij u thuis te krijgen is in totaal 250 ml aardolie nodig: voor de fles zelf, maar vooral voor het vervoeren van het gewicht van om en nabij 1 kg.


Dit weekeind bent u welkom tijdens de Vegan A’ffairs meeting in Oostende. U kunt onze stand bezoeken, ook voor een glaasje vers gefilterd water. Graag geven wij u bij die gelegenheid een woordje uitleg, of maken wij een afspraak voor bij u thuis.


Als de voortekenen niet bedriegen wordt het een fantastische bijeenkomst, georganiseerd door een superenthousiast team onder leiding van Davy. Welkom!

Bottlemania: 1 liter flessenwater 'verbruikt' 250 ml aardolie

Gerelateerde artikelen