Drink je slank en stralend

Drink je slank en stralend


DE TWAALF GEBODEN


Hoe vaak heb je het niet moeten horen? “Je moet veel water drinken om te vermageren!” Maar wie doet het ook werkelijk? Of beter: wie houdt het vol? Vaak is het gewoon een kwestie van “de klik maken”. Zodra je begrijpt waarom water een wondermiddel is voor de lijn, gaat het vanzelf. En zodra je met drinken begint, krijg je nog meer dorst. Dat hoor je vaak van waterdrinkers. Water is de basis voor elke gezonde afslankmethode. Zonder water lukt het niet. Lees deze feiten en tips en begin alvast te drinken. Vandaag nog!

1. Zonder water geen vetverbranding


Ons lichaam heeft water nodig om de vetcellen te kunnen splitsen. Drinken we niet genoeg water, dan zal ons lichaam eerder geneigd zijn eiwitreserves aan te spreken. Onze spieren zijn de belangrijkste bron van eiwitten. En het zijn nu net de spieren die ons lichaam strak en stevig maken.

2. Gifstoffen worden opgeslagen in vet


Als we voldoende zuiver water drinken, kunnen onze nieren ons lichaam continu schoonspoelen van toxines en afvalstoffen. Drinken we echter onvoldoende, dan zal de lever harder moeten werken en die schadelijke stoffen ergens opbergen. De meeste gifstoffen stapelen we op in de vetcellen. Anders gezegd, als we onvoldoende zuiver water drinken, zal ons lichaam een veilige “vetbuffer” aanleggen.

3. Water vasthouden: het is geen gezicht


Gezwollen enkels, een opgeblazen hoofd,…. je houdt water vast. Je zou misschien denken dat je dan minder water moet drinken. Niets is minder waar! Soms gaat het lichaam juist water vasthouden, omdat het niet voldoende water naar binnen krijgt. Goed doorspoelen met veel zuiver water kan soelaas bieden. Na een tijdje plas je meestal meer uit dan je drinkt.

4. Opgepast voor valse honger: je hebt gewoon dorst


We kennen het allemaal: we komen net van tafel en toch hebben we alweer het gevoel dat we iets nodig hebben. We hebben trek… en meestal grijpen we naar iets zoets of een knabbeltje. Dit valse hongergevoel is in feite een dorstsignaal. Helaas interpreteren we dit vaak fout. Met alle gevolgen van dien…

5. Drink voldoende, maar buiten de maaltijden


Tijdens en tot een uur na de maaltijd drink je het best niet te veel water. Je loopt immers het risico je maagsappen te verdunnen en zo je vertering om zeep te helpen. Als je toch dorst hebt tijdens het eten, drink dan zuiver water met kleine slokjes.

6. Eet veel sappig voedsel


Voeding die veel water bevat, zoals groenten en fruit, zal ons sneller het gevoel van verzadiging geven. Bovendien bevatten deze voedingsmiddelen minder calorieën en zitten ze bomvol vitaminen en mineralen. Dubbele winst dus.

7. Hoeveel water moeten we eigenlijk drinken?


We hebben ongeveer 30 ml per kilogram lichaamsgewicht nodig. Voor de meeste mensen is dat dus ongeveer 2 liter. Maar….enkel water telt! Dranken die suiker, alcohol, cafeïne of chemische (zoet)stoffen bevatten, hydrateren niet maar drogen ons zelfs uit.

8. Maar ik heb nooit dorst


Dat is juist een teken van dehydratatie. Als je lange tijd te weinig water drinkt, verdwijnt je dorst gewoon, net zoals je honger verdwijnt als je niet eet. Pas als je een tijdje weer voldoende water drinkt, zal je echte dorstgevoel terugkomen. Smaak kan ook een rol spelen. Kies daarom water dat je lust en dat je volop kunt doordrinken.

9. Is het even welk water ik drink?


Nee, het zuiverste water is het beste water. Water kan ons lichaam enkel zuiveren als het zelf zuiver is. Zuiver water is ons natuurlijke preventieve medicijn.

10. Let op voor valse mineralen


Hoewel we veel mineralen nodig hebben, kunnen we die niet uit water halen, maar enkel uit voeding. De mineralen in de grond zijn niet voor de mens bedoeld, maar voor de planten. We kunnen ze niet opnemen omdat ze anorganisch zijn. Zij kunnen ons lichaam zelfs belasten. Dank maar aan aderverkalking of nierstenen. We moeten dus vooral groenten en fruit eten om aan onze mineraalbehoefte te voldoen.

11. Waar vind ik zuiver water?


Omdat we onvoldoende informatie hebben over wat er in ons leidingwater zit, kunnen we beter zelf instaan voor onze waterkwaliteit. Wie zijn water niet filtert, is zelf de filter! De beste manier om water van schadelijke stoffen zoals nitraten, pesticiden, zware metalen, chemicaliën of zelfs hormonen te ontdoen, is een technologie die “omgekeerde osmose” heet. Om altijd heerlijk, zuiver bronwater te hebben, is het handig om een waterfilter in huis te halen. Een soort bergbronnetje.

12. En tot slot: water is het beste schoonheidsmiddel


Niet alleen helpt water ons om af te slanken, het is ook een wondermiddel voor de huid. Eerst en vooral spoelt het onzuiverheden naar buiten, zodat er geen ontstekingen en aandoeningen zoals huiduitslag, puistjes en eczeem optreden. En natuurlijk houdt water onze huid stralend jong en soepel.
Denk maar eens na over wat er met een druif gebeurt als ze geplukt wordt. De druif krijgt geen water meer en wordt een rozijn. Geen enkele dure dagcrème kan dat verhelpen. Het moet dus vanbinnen komen.


Zuiver vanbinnen, stralend vanbuiten
Wilt u graag zuiver water proeven en meer te weten komen over waterfilters, dan bent u van harte welkom in De Haan na afspraak. Voor een bezoekje aan huis met vrijblijvende informatie, ook mét zuiver water om te proeven, bel of mail Raphaël Claessens.

Gerelateerde artikelen