Veel terugkerende begrippen

DROOGREST

Claims over mineralen organisch en anorganisch

Droogrest mag je heel gerust letterlijk interpreteren. Dit is een maatstaf voor de hoeveelheid droge stof die een bepaalde hoeveelheid water effectief bevat. Als je 1 liter water bij 180°C zou laten verdampen blijft er een zekere hoeveelheid ‘poeder’ over die niet mee verdampt. Dit is dan de droogrest in milligram per liter, zoals deze op alle flessenwaters staat vermeld.

Een hoge droogrest is water dat ‘bezet’ is, en hiermee minder in staat om brandstoffen, bouwstoffen, informatie en afvalstoffen te vervoeren. Een lage droogrest is net in staat het tegenovergestelde te doen en maximaal te transporteren: brandstoffen, afvalstoffen, bouwstoffen én informatie. 

TDS-meter voor PPM-waarde

TDS meter voor het meten van de droogrest in termen van ppm

Een andere manier om de droogrest te bepalen is door met een TDS-meter de PPM-waarde te bepalen. Dit meterke geeft een score aan het water op basis van geleidbaarheid. Zit er meer ‘afval’ in het water, dan is de geleidbaarheid hoger en zal er een hogere waarde op het schermpje verschijnen dan in het geval van zuiverder water, met minder elektriciteit-geleidend afval.

TDS staat in de Engelse taal voor Total Dissolved Solids, het aantal opgelosde solide partikels. Zoiets zekers? En het werken met een TDS-meter geeft een PPM-waarde: Parts per Million.

Mineralen, organisch & anorganisch

Groenten en fruit als leverancier van organische mineralen

Voor de voeding van ons lichaam zijn wij volledig afhankelijk van de zon, direct of indirect. Of we eten zelf groenten en fruit, of we eten dierlijke proteïnen (eiwitten) van dieren die zelf groenten, fruit en grassen eten. De mineralen in deze keten van voedsel zijn voor ons mensen opneembaar via het spijsverteringskanaal. Dit noemen we organische mineralen.

In (drink)water bevinden zich mineralen die daarin terecht zijn gekomen zonder tussenkomst van de zon. Deze mineralen noemen we anorganische mineralen en deze kunnen zeer belastend zijn voor ons lichaam en ons bindweefsel. Het is van deze mineralen dat gezegd wordt “wie zijn water niet filtert wordt zelf het filter”. En filters hebben een kortere levensduur dan het toestel zelf…


OMGEKEERDE OSMOSE, REVERSE OSMOSIS

Omgekeerde Osmose, Reverse Osmosis (ENG)

Werking membraan omgekeerde osmose

Dit is een techniek om water te zuiveren volgens een zeer eenvoudig principe: via een ‘zeef’ met zéér kleine gaatjes laat je water haar weg vervolgen. Alle moleculen groter dan het watermolecule geraken niet doorheen de zeef. En laat water zelf nu het kleinste molecule hebben. Zo houd je aan de achterzijde van de zeef enkel water over en zit je met een zeef vol vuiligheid. Het gefilterde water heeft in termen van droogrest/PPM/TDS nu een zeer lage waarde: zuiver drinkwater.

Deze vuiligheid maakt dat de zeef al snel verstopt raakt. Dit lost een RO-systeem op door ook de zeef zeer regelmatig te spoelen. Zo blijft de zeef haar werk doen, van de eerste tot de 10.000-ste liter passerend water.

Overigens noemen we in de wereld van omgekeerde osmose de zeef een membraan.

En nu komt het: water waar je via de zeef het chloor hebt verwijderd…gedraagt zich nog steeds alsof het chloor bevat. Je zult dus ook dit chloor-geheugen moeten gaan wissen.


VOORWAARDELIJKE GARANTIE

Voorwaardelijke garantie

100% garantie

Onze filtersystemen brengen kosten met zich mee. Bij de aanschafprijs zit steeds de installatie inbegrepen en u start met een compleet nieuwe filterset. Deze filters dienen jaarlijks te worden vervangen en wij combineren dit met een onderhoudsbeurt. Op dit onderhoud geven wij een garantie van één jaar, feitelijk tot de volgende onderhoudsronde. Eventuele onvoorziene ingrepen tussentijds, wij noemen dit interventies zullen niet in rekening worden gebracht, deze vallen onder de garantie zoals we dat met de Duitse leverancier hebben afgesproken.

De voorwaarde is wél dat het jaarlijkse onderhoud effectief is gedaan.

BOVIS-waarde, maat voor vitaliteit

Boviseenheden bepalen met pendel

De Bovis-eenheid is in de eerste helft van de 20-ste eeuw ontwikkeld door Bovis en Simoneton, aanvankelijk bedoeld om de kwaliteit van groenten en fruit te beoordelen. Inmiddels hebben vele, vele mensen deze eenheid verder ontwikkeld en dit heeft interessante inzichten opgeleverd:

  • Een gezonde mens heeft een Bovis-waarde tussen de 6.500 en 8.000. Onder deze waarde treden er ziekten op en krijgen micro-organismen vrij spel;
  • Door je te voeden met voedsel en door het drinken van water met een hogere bovis-waarde bewaak je dit energie-niveau, of kun je het zelfs verhogen. Je op deze wijze vitaler voelen verhoogt je weerstand, geeft meer evenwicht en creativiteit en verhoogt je -gevoel van- welzijn in het algemeen;
  • Niet alleen voeding en (drink)water heeft invloed op dit energie-niveau: ook architectuur, geometrie, materialen en (kracht)plaatsen beïnvloeden ons energie-niveau;
  • Soms heb je ontmoetingen met mensen die je (energetisch) leegzuigen, of zoals de Amerikanen dan zeggen “those people suck”
  • Boven een waarde van 20.000 Bovis krijgt het menselijke zelfgenezend mechanisme een extra boost.
  • En ik loop dagelijks nog tegen nieuwe inzichten aan als het gaat om dit fantastische concept, de Bovis-waarde.

 

Raphaël Claessens, zuiver drinkwater

Gerelateerde artikelen