Wij drinken al filterwater…

Is een kwaliteitsvol filterwater denkbaar als alternatief voor het hoogwaardige Spa water?

Ooit in mijn jongere jaren vernam ik dat een fruitsap zich volgens definities van ‘Europa’ puur-en-ongezoet mocht noemen indien 15% van het sap afkomstig was van het fruit zelf. Er verscheen toen een artikel in de krant nadat het merk ‘Appelsientje’ op de verpakking nadrukkelijk uitpakte met ‘puur en ongezoet’. Sindsdien is verpakkingsverwarring mijn deel en wantrouw ik alle (toch veel) informatie die ik met gezondheid associeer. Ik kan die sensatie van ‘belediging’ nog steeds voelen.

Fast forward 40 jaar in mijn waterwerk loop ik tegen Appelsientje-achtige onwaarheden aan. Met diezelfde gevoelens van belediging.

Analyse met TDS-meter

Steeds meer huishoudens zeggen ‘al een filter’ te hebben en als ik er dan toch ben gaan we aan de slag met een TDS-meter: een electronische meter waarmee je een vrij zorgvuldige indicatie kan krijgen wat er gebeurt met het water dat een behandeling krijgt. Met de TDS-meter meet je objectief de droogrest voor de behandeling, om na de behandeling nogmaals dei droogrest te meten. En wat zien we dan vaak: het verschil is nauwelijks aanwezig, ook niet bij een vrij nieuwe filtereenheid in bijvoorbeeld een Brita-kan.

Om de levensduur van toestellen als stoomovens of koffie-automaten te bewaken tot de garantie-datum bevatten dergelijke toestellen ook steeds vaker een eenvoudige filtereenheid. Die vaak aangeprezen worden als gezond, maar in feite enkel gezond lijken te zijn voor het toestel zelf.

Een TDS meter geeft een belangrijke indicatie voor de zuiverheid van drinkwater

Wat ik wil zeggen: 
Een waterfiltersysteem voor mens, dier of plant moet de droogrest terugbrengen naar een waarde onder de 60, liefst rond het Spa-niveau van zo’n 30 mg/liter.

En dat is nu net wat de Jungbrunnen-systemen doen: het stadswater met een droogrest van 400 tot 700 terugbrengen naar zuiver water met een droogrest van 30. 

U neemt feitelijk een jarenlange abonnement op ongelimiteerd Spa-water, aan € 1 per dag.

Tegenstrijdige informatie

Waar wacht u op, zou ik willen zeggen? Maar ik begrijp u, net als een vriendin uit het Rotterdamse weet u dat u in actie zou moeten schieten met uw drinkwater, maar u heeft dit onderwerp ‘geparkeerd’: teveel tegenstrijdige informatie uit diverse bronnen met als resultaat dat u er niet uit geraakt.
Ik help u graag verder, ik kom mijn visie op waterzuivering en de werking van mijn systemen graag uitleggen. Vrijblijvend. Bij u aan de keukentafel? Ik neem de koffiekoeken alvast mee.

Jaa, een woordje uitleg bij u thuis

Klik HIER om mij per mail te contacteren, bellen gaat sneller: 0495 229850

Gerelateerde artikelen