Zuiver water & hoogsensitief

Hoogsensitiviteit of HSP. Op de schaal van 0 tot 100 heeft ieder zo zijn eigen HSP-score. En misschien scoren we met z’n allen wel hoger op die schaal in steden en gebieden met veel menselijke cultuur, en dus minder aardse natuur. Herkenbaar? Zorgelijk? Ik weet het niet. Als HSP-ers zeggen dat ze last hebben van hun sensitiviteit dan hoor je vaak dat ze ‘zichzelf’ niet kunnen zijn. Ze ervaren het dan eerder als een handicap dan als een gave. Herkenbaar?


Overprikkeling, defecte filters


In onze maatschappij lijken steeds meer kinderen maar ook volwassenen overprikkeld te raken. Alsof de filters die een selectie moeten maken van niet-natuurlijke prikkels niet meer werken en er dus een overdaad aan prikkels ons zenuwstelsel bereikt en belast. Alsof de filters verstopt zitten, defect of ontoereikend zijn.

Zo hangt voor mij die overprikkeling, mede als gevolg van een onnatuurlijke leefwijze en leefomgeving, samen met wat wordt omschreven als CVS, chronisch vermoeidheidssyndroom. En als die chronische vermoeidheid ook ons bewegingsapparaat treft, dan hebben we het over Fybromyalgie.


Kies bewust, kies schoon


Kant en klare oplossingen voor deze aandoeningen zijn er niet, maar wat ik zeker kan aanraden: zoek liefde en schoonheid op! Omring jezelf met schoonheid, niet alleen in de zin van het esthetische maar ook letterlijk. Kies voor schone kledij, gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Kies voor schone voeding, liefst van biologische herkomst, nog dicht bij de natuur, korte keten. Verdiep je in de woonbiologie met uitgekiende adviezen voor de bouw en het inrichten van je woning, kies ook hier voor natuurlijke materialen. Laat eventueel je woning ontstoren (meer over het effect van straling op een lichaam vol zware metalen in een volgende blog). Kies bewust, kies schoon.

Terug naar de kern van mijn eigen verhaal op deze website. Kies schoon water. In de jaren ’30 van de vorige eeuw leerde de Oostenrijkse boswachter Victor Schauberger ons dat wie zijn water niet filtert, zelf het filter wordt. Water dringt zeer diep door in alle menselijke cellen, de vervuilde en schadelijke stoffen zetten zich vast in ons lichaam en verstoppen de cellen. Hoe vervuilder het water hoe sneller de cellen verstopt raken.


Kies uw drinkwater zorgvuldig


Zou niet iedereen dan, hoogsensitief of niet, zeer zorgvuldig zijn water moeten kiezen? Volgens de Amerikaanse kankerliga wel. Naast de vervuiling vanuit de waterproductie, creëert de industrie jaarlijks onwaarschijnlijk veel nieuwe stofjes. Onnatuurlijke stofjes waar ons lichaam niet op voorzien is en waar onze filters het razend druk mee hebben. Uiteindelijk raken de filters defect, en helaas zijn ze niet zo makkelijk te vervangen als de filters in onze waterfilterssystemen.

Net zoals de Jungbrunnen filtersystemen zichzelf schoonspoelen met voorgefilterd water, zo kunnen wij onze gezondheid ondersteunen door ons lichaam schoon te spoelen met water dat effectief kan reinigen. Nog maar zelden drinken we water met een droogrest onder de 60 mg/liter. Water raakt steeds meer vervuild (overprikkeld als het ware) en bereikt als kraantjeswater gemakkelijk ppm-waarden van 400 mg/liter. Water dat zich kan inspannen om te reinigen, afvalstoffen af te voeren maar ook bouw- en brandstoffen aanvoeren, moet rein water zijn, water met een lage droogrest dus.

Drie adviezen


Vandaar mijn advies aan iedereen, maar vooral ook aan HSP-ers: gebruik water met een droogrest (ver) onder de 60 ppm. Niet alleen om te drinken, maar ook om te koken, voor koffie, thee én soep. Zo worden je interne filters in elk geval niet door water op de proef gesteld en kunnen ze worden ingezet voor de overvloed aan andere prikkels.

Mijn tweede advies: durf met mij het rekensommetje te maken voor het aanschaffen van een Jungbrunnen waterfiltersysteem uit ons uitgebreide gamma. Systemen die jarenlang filteren tot een droogrest ver onder de 60 ppm. Onbeperkt zuiver water voor de vele liters die je nodig hebt voor het reinigen van je lichaam.

En nog een laatste advies: kijk op onze site voor meer informatie en inspiratie over zuiver water.

Neem gerust van mij aan dat dit water je ‘leven verandert’.

Gerelateerde artikelen

Start to Drink
Blog

Start-to-Drink

Start to Drink, want Drink je wel genoeg? Water, welteverstaan! Nooit dorst? Je bent geen waterdrinker? Dan hoor je bij de 50% van de West-Europeanen

Read More »
After Sales en Onderhoud
Blog

Onderhoud en nazorg

NAZORG & ONDERHOUD Inderdaad, met onderstaande berichtjes val ik mogelijk in herhaling, ja ik weet het. Ze zijn echter te belangrijk om toch niet nogmaals

Read More »