Detoxen met koffie & gefilterd water

Detox & koffie

Detoxen of zelfs gewoon een periode matigen met eten doet het lichaam heel veel deugd. Bemerk wel dat het een proces is waarbij het lichaam veel nood heeft aan zuiver water. Er komt immers afval vrij en dat moet worden afgevoerd naar de reinigingspoorten of uitgangen van ons lichaam.

Voor de liefhebbers van koffie zal de detox die ik hieronder voor jullie beschrijf zeker in de smaak vallen.

Kies een dag waarop je geen verplichtingen hebt en tijd voor jezelf kan vrijmaken. Een dagje Me-time. Zorg dat er véél koffie beschikbaar is, maar ook heel veel zuiver drinkwater. En ja, graag ook een toilet in de buurt hebben. Nu kan je gedurende een dag je tijd besteden aan het spoelen van je lichaam. Klinkt zot? Lees zeker verder!

Hoe werkt het? Evenals alcoholische dranken heeft koffie een sterk vochtafdrijvende werking. Wetenschappers spreken dan over dehydratatie en een dehydraterend effect. Door veel koffie te drinken wordt het vocht uit je lichaam afgevoerd, tezamen met de afvalstoffen die zich opgehoopt hebben. Daar komt dan de nood aan een toilet opduiken.

Koffie, the German way

Let wel, te veel dehydratatie is feitelijk uitdroging en dat is niet goed voor ons lichaam. Daarom moeten we bij een kop koffie eigenlijk steeds aanvullend water drinken. Kijken we bijvoorbeeld naar Duitsland, een land dat qua gezondheidsbegeleiding vaak tamelijk dicht bij de natuur staat van het oorspronkelijke volk, de Germanen, the Germans, zoals de Engelsen zeggen. Daar krijg je meestal een ferm glas water bij de koffie. Want één kop koffie drijft minimaal de dubbele hoeveelheid vocht uit je lichaam.

Probeer eens een detox op deze manier. Drink een dag lang héél veel koffie, maar drink daarbij nog meer zuiver water. Laat de koffie zijn werk doen, maar waak zeker voor dehydratatie. Mensen die ervaring hebben met dit proces lassen soms wekelijks zo’n dag in, maar sluiten wel ten laatste om 16.00 uur af met het drinken van koffie, ten laatste 3 uur voor het slapen gaan stoppen ze ook met het drinken van water. De volgende dag drinken ze dan wel nog extra water om het vochtafdrijvend effect van de koffie te corrigeren.

Tot zover de ervaringsdeskundigen. Zuiver water, faire koffie & toilet dus.

Gerelateerde artikelen