Een sprong in het diepe water

De bomen door het bos zien

OPBOUW VAN HET IDEALE WATERFILTER

Zo’n 15 jaar geleden ben ik in het diepe gesprongen als het om ’water’ gaat. Sinds die onzekere begintijd heb ik veel bijgeleerd. Mijn leercurve werd analoog en digitaal gevoed, niet in de laatste plaats door het volgen van cursussen in binnen- en buitenland. En de uitdaging blijft om te zorgen dat de leercurve niet afvlakt, zo sta ik toch in het leven.

Het helder (ahum..) uitleggen van de essentie van gezond water valt mij sinds het dat 2008-begin steeds makkelijker. Minder moeilijk dan toch.. En nu ik dat voor mij zelf ook helderder heb weet ik beter welke producten daar wel en (vooral) niet bijpassen. Aan oplossingen is het ‘bos’ feitelijk niet zo groot, ondanks dat een google-zoekopdracht een oerwoud aan “oplossingen” presenteert. Het koren van het kaf scheiden is niet gemakkelijk gemaakt door een Brita-product. Ja, de marktleider maar Neen, feitelijk een zéér beperkte oplossing voor de noden van de huidige water-realiteit. Toch hoor ik vaak ‘wij filteren ons water al’. Laat mij raden…. Feit zal zijn dat er aan vervangfilters een veelvoud van de aanschafprijs zal worden uitgegeven. Dat noemt men het business-model van een multi-national.

In mijn ogen bevat de ideale oplossing alle 4 onderstaande elementen en de minder ideale oplossing bouwt zich op van 1, via 2, 3 naar 4. Ik neem u graag mee:

1. Het ‘stoffelijk’ filteren, in termen van moleculaire filtratie.

Het drinkwater moet stoffelijk worden gezuiverd en ontdaan worden van zoveel mogelijk niet-water bestanddelen. Er moet gewerkt worden met een soort zeef of vergiet, die enkel het kleinste molecule -want dat is water- doorlaat en alle grotere moleculen afvangt. Bij dit afvangen/filteren raakt de zeef vol en verstopt en dus moet dit voortdurend worden schoongespoeld, zodat de volgende liter die gefilterd wordt weer net zo schoon is. De werkzame techniek om hier invulling aan te geven is omgekeerde osmose, vaak met de Engelse term Reverse Osmosis of RO. Jargon voor het betere waterfilter. Deze RO heeft plaats middels een membraan en één of meerdere voorfilters, die zorgen dat de verhouding spoelwater/filterwater gunstig blijft. Het resultaat meten we met een TDS-meter. De zo gemeten droogrest laat zien dat er een enorm verschil is tussen het ongefilterde water en het gefilterde water. We meten dan de droogrest en deze is -wetenschappelijk bewezen- voor onze gezondheid best tussen de 10 en 60 mg/liter.

VISUALISATIE WATERFILTER

Voilà, het water is nu stoffelijk schoon! Maar helaas, helaas, wat blijkt, zelfs als -bijvoorbeeld- het chloor stoffelijk is verwijderd, het water gedraagd zich nog steeds alsof chloor aanwezig is. Micro-organismen worden nog steeds gedood met dit stoffelijk gereinigde (chloor) water. Want wat blijkt, water heeft een geheugen. In mijn voorbeeld een chloor-geheugen! Dus:

2. Geheugen wissen.

Na de stoffelijke zuivering van het water moet er ook een fijnstoffelijke reiniging plaatsvinden die het ‘geheugen’ van het water wist. Zeg maar het wissen van de homeopatische werking. Dit gebeurd door het water gericht in contact te brengen met materialen die normaal (diep) in onze aardkorst zitten. Het water moet in contact worden gebracht met (edel)stenen en onbedorven oer-water van op grote diepte. Verderop geef ik een overzicht welke waterfilters deze oplossing bieden.

Als het water nu zowel (1) stoffelijk áls (2) fijnstoffelijk is gezuiverd moet er idealiter voor worden gezorgd dat het water een energetische waarde heeft die hoger is dan die van mens en dier.

De wetenschapper Dr Josef Popp, André Bovis , Dr. Claude Vincent en anderen  hebben meettechnieken en vitaliseringstechnieken ontwikkeld die het water een verhoogd trillingsniveau geven. Dus:

3. Verlevendigen en vitaliseren.

Het na (1) en (2) nog steeds “dode” water moet worden verlevendigd en een energie-niveau krijgen wat voedend werkt voor de gebruikers van het water: mens, dier en planten. Dus ja, deze techniek heeft ook zijn nut bewezen in veeteelt, land- en tuinbouw. Voor verlevendiging komt het water graag al wervelend in contact met zekere (edel)stenen en biofotonen. Ook voor deze veredeling van het water geef ik verderop concrete oplossingen.

Say no to plastic bottles

STABILISATIE OF COHERENTIE

Na het zuiveren en vitaliseren van het water is het zinvol om het terugvallen naar een ‘minder’ niveau te beperken. Allereerst door het vooral niet/nooit in contact te brengen met zachte metalen en zachte plastics vol met weekmakers. Deze materialen moeten zorgvuldig worden gekozen voor de oplossingen die waterfilters worden genoemd. Maar ook het energetische niveau (3) dient gestabiliseerd te worden. Dit proces wordt ook wel de coherentie van het water genoemd. Vooral met gecapteerd oerwater kunnen hier zeer mooie resultaten worden behaald die maken dat het water zelfs bij hoge of lage temperaturen zijn eerder verkregen kwaliteiten behoud.

4. Coherentie en stabilisatie.

Na (1) stoffelijke zuivering en (2) fijnstoffelijke zuivering moet het (3) energetisch hoogwaardige water een zekere (4) stabiliteit krijgen. Dit kan bereikt worden door het aanvoerwater reeds te behandelen aan de hoofdwaterleiding, of door het eindresultaat van (1), (2) en (3) apart te behandelen.

Het kan nu zijn dat u na het lezen van het bovenstaande óf hier en daar twijfels heeft bij het geschetste óf de smaak van een deftig afrekenen met ongezond water te pakken heeft.

Tijd dus om in actie te schieten, linksom of rechtsom, de weg die vóór u ligt gaat u zelf invullen. Ik help u graag. Om te beginnen met een filmpje met het gedachtengoed van Dr. Luc Montagnier, laureaat voor de Nobelprijs waarin hij zijn inzichten deelt over het ‘geheugen’ van water. Een fascinerende boodschap, helder gebracht in dit filmverslag.

Het is altijd een goed idee om uw Brita te vervangen of die Brita-fase geheel over te slaan en direct te kiezen voor een RO Waterfilter. Onze Duitse Jungbrunnen waterfilters komen compleet met installatie en desgewenst verzorgen wij het  jaarlijks onderhoud via eigen techniekers. De alternatieve CounterTop waterfilter is goedkoper en iets ambachtelijker in de zin dat je water moet bijvullen, spoelwater moet weggieten & het onderhoud zélf kunt doen. Goedkoper in gebruik, scoort minder op gemak in vergelijking met de Jungbrunnen waterfilters. Vaak ideaal voor buitenverblijven, studenten op kot of verblijf op een vakantiebestemming. Zeker in het Zuiden alvast nooit kraantjeswater drinken!!

Wilt u (2) fijnstoffelijk zuiver water, dan is een Jungbrunnen uw keuze, waarbij type 66 aan de zuiverheid ook stabiliteit toevoegd. Alle Jungbrunnen wissen in meer of mindere mate het geheugen én zorgen voor verlevendiging.

Voor de combinatie verlevendiging/coherentie kunt u een Grander- of Analemma-eenheid op uw hoofdwaterleiding steken. Eénmalige installatie én onderhoudsvrij. Uitstekend te combineren met de Jungbrunnen of de CounterTop, die daarmee ook levend water geeft.

WEBSHOP

 

In mijn webshop tenslotte treft u ook artikelen om de stabiliteit te behouden ná het behandelen van het water: de (glas) collectie van Nature’s Design is werkelijk uniek en zeer stijlvol. Binnenkort voegen we ook de kleurrijke flessen van de i9Bottles toe.

Mocht u na het lezen van deze opsomming een JA voelen, uw laatste vragen en twijfels kunnen aan bod komen aan uw keukentafel. Bij dat huisbezoek kunt u ook het water proeven en kunnen we de technische haalbaarheid ter plaatse bekijken.

Vrijblijvend, vanuit diezelfde bezorgdheid vanuit welke u uw professionele werk in de wereld zet.

Vriendelijkste groeten,

Raphaël Claessens

Zeg JA tegen zuiver en gezond

Zuiver drinkwater. Zuivere lucht.

Gezond water voor jong én oud

Gerelateerde artikelen