Waterfiltersystemen: 4 trends

De wereld van waterfiltersystemen kent sinds de introductie van omgekeerde osmose en de inzichten op het vlak van vitalisatie en energetisering geen grote veranderingen. Toch zijn er 4 -recente- ontwikkelingen te noemen.

Compactere systemen

Systemen zijn nóg compacter geworden. Hierdoor kunnen we ook in kleinere keukens in appartementen, in mobilhomes/caravans of boten plaatsen. Vraag ernaar.

Assortiment INOX-kranen

Osmose-systemen worden nog steeds aangeboden met kranen die gemaakt zijn van legeringen (zoals bijvoorbeeld messing). Deze materialen zijn te zacht voor het passerende filterwater en worden daardoor aangetast: via uw filterwater komen de metalen plots toch in uw lichaam terecht 🙁

Ik kies dus steeds enkel en alleen voor kranen gemaakt van RVS/INOX. Gelukkig komen er steeds meer modellen beschikbaar als alternatief voor de standaard meegelevede INOX-kraan. Daarnaast heeft de Deense kranenontwerper VOLA nu luxe design-kranen die perfect compatibel zijn met onze Jungbrunnen waterfiltersystemen. Vraag ernaar.

Jungbrunnen ook gebruiken voor spoelmachines en warmwaterboilers

Een Solucal waterverzachter kan net achter de watermeter worden geplaatst

Er zijn nu ook beter betaalbare mogelijkheden om de Jungbrunnen direct achter de watermeter te plaatsen. Zo kunt u óók de levensduur van wasmachines, vaatwasmachines of warmwaterboilers drastisch verlengen. Een ontkalker op basis van hars/zout is dan niet langer nodig. Overigens blijft een dergelijk ontkalkingssysteem perfect combineerbaar mocht u kiezen voor een Jungbrunnen voor enkel keukentoepassingen. Vraag ernaar.


Zuiniger waterverbruik


Jungbrunnen filtersystemen gebruiken de techniek die bekend staat als ‘omgekeerde osmose’. Dit is een schitterende en zeer effectieve techniek om water te zuiveren. Er is echter een nadeel: ze gebruikt veel extra (spoel)water. Inmiddels hebben wij toestellen ontwikkeld die veel zuiniger zijn in het spoelwaterverbruik. Vraag ernaar, mocht dit uw specifieke bezwaar zijn.

Gerelateerde artikelen