Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis….

Steeds vaker lezen we inmiddels ook in de klassiek gevestigde media zorgelijke berichten over de kwaliteit van ons drinkwater.

Zo ook in dit artikel van 30 januari 2023, een publicatie van de Belgische VRT. Waarin een pleidooi wordt gehouden om op een wel heel knullige manier de genoemde zware medicatie uit het rioolwater te houden.

Ik leef in de overtuiging dat er alleen al via onze urine massa’s medicijnresten -weliswaar via een ferme omweg- toch in ons drinkwater terecht komen. Vandaar mijn pleidooi om  ten alle tijde een waterfilter te gebruiken, waarbij ik tevens een selectie heb gemaakt van de verschillende oplossingen voor nu en de komende jaren. 

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/01/30/vissen-raken-in-de-war-door-antidepressiva-en-angstremmers-in-wa/

Bij het lezen van dergelijke berichten betrap ik mijzelf erop dat de optimist in mij toch regelmatig tot de orde wordt geroepen via mensen -niet in de laatste plaats mijn vrouw- die steeds weer artikelen aandragen die het beeld enkel maar versterken: water kan veel vervuiling ronddragen, en het ergste is dat op zo’n moment de positieve kwaliteiten van water niet tot hun recht komen.

Water is hét medium om ons lichaam te verzorgen. En dit middels de transportfunctie-allerlei van drinkwater: bouwstoffen, brandstoffen en informatie richting onze cellen, weefsels en organen en nadat de verwerking en verbranding heeft plaatsgevonden vervult water een tweede transportwerking: het afvoeren van afval, het dragen van informatie vanuit de cellen, weefsels en organen. Kwestie van goed geïnformeerd blijven. Want de lever wil weten hoe de milt het doet (bijvoorbeeld)  en de ‘verteller’ is…. water!

Santé.

Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis

Gerelateerde artikelen