Ontzuring van het lichaam

Veel beschavingsziekten voeren terug tot verzuring van het lichaam. Ontzuren doet u niet met (Kangen) water, veel eerder middels smoothies en groentensoep

De inzichten rondom deze verzuring van het lichaam heeft een aantal mensen ertoe gebracht om een productlijn te ontwikkelen. P. Jentschura heeft het belang van ontzuring neergeschreven in een boek waar ik persoonlijk veel aan gehad heb: “Gezondheid door Ontslakking”, verkrijgbaar via Bol en ongetwijfeld ook via de betere boekhandel. Wat mij ook aansprak is dat Peter het apotheker-zijn achter zich heeft gelaten. Daarvoor in de plaats zijn zijn producten wijd beschikbaar, via natuurvoedingswinkels en uiteraard via het internet.

Dan zijn ook verdelers van watersystemen die basisch drinkwater leveren. Dure toestellen en hun geld in mijn ogen niet waard, of het moet zijn aan de rand van uw ligbad, zoals ik daar in een eerdere blog over berichtte.

Neen, de oplossing voor ontzuring ligt volgens mij andermaal in uw keuken, evt. via uw (moes)tuin: geef smoothies en groentensoep een plaats in uw voedingspatroon.

Voor mijn smoothies ben ik zeer tevreden over een blender die zijn oorsprong in Noord-Amerika lijkt te hebben, de Blendjet is wat mij betreft een absolute aanrader: laagdrempelig in het gebruik, gebaseerd op oplaadbare batterijen én laagdrempelig in het schoonmaken, voor mij als intensieve gebruiker zeker niet onbelangrijk.

In tegenstelling tot het bereiden van soep zijn smoothies aantrekkelijk voor onze gezondheid doordat de enzymen behouden blijven. Er zijn om die reden gezondheidskenners die soep zelfs helemaal afraden: de enzymen zouden zijn gedood, de vertering loopt spaak. Tja, wat is waarheid?

Zelf zeg ik altijd dat ik mijn kinderen heb opgevoed aan de keukentafel en soep is bij ons een vast onderdeel van de maaltijd. Om minder aardgas te gebruiken zijn wij recent overgegaan tot de aanschaf van een Magimix, in een eerdere blog deelde ik dat al met u. De M van magnetron heeft in onze keuken absoluut geen plaats: bewezen uiterst schadelijk voor de gezondheid. En gezondheid is wel het hoofdmotief om te kiezen voor een Jungbrunnen zuiveringssysteem.

Ontzuren dus via smoothies, soep en het drinken van voldoende water rondom uw maaltijden.

Mijn favoriet? Die haalde ik van deze Engelstalige website en bestaat uit Komkommer, Gember, Selerie, Citroen en Peterselie.

komkommer
Gember
Bleekselderij
Citroen
Peterselie

Vriendelijke groeten,

Raphaël Claessens

Zeg ja! tegen zuiver drinkwater, tegen zuivere lucht

Bezoek www.raphaelclaessens.be

Gerelateerde artikelen

Start to Drink
Blog

Start-to-Drink

Start to Drink, want Drink je wel genoeg? Water, welteverstaan! Nooit dorst? Je bent geen waterdrinker? Dan hoor je bij de 50% van de West-Europeanen

Read More »
After Sales en Onderhoud
Blog

Onderhoud en nazorg

NAZORG & ONDERHOUD Inderdaad, met onderstaande berichtjes val ik mogelijk in herhaling, ja ik weet het. Ze zijn echter te belangrijk om toch niet nogmaals

Read More »