Zuiver water en haar contactmomenten

Hoe zuiverder uw drinkwater, hoe groter het reinigende vermogen. Hoe beter het in staat is afvalstoffen af te voeren. Maar ook het aanvoeren van energiestoffen en bouwstenen zal beter verlopen. Toch is een serieuze waarschuwing op zijn plaats: wees selectief waarmee u dit water in contact brengt tijdens vervoer, tijdens uw keukenbereidingen. Ja, veel materialen zijn ‘dangerous when wet’ en u wilt deze niet binnenspelen. 

Met een Jungbrunnen-waterfiltersysteem heeft u uw stadswater een zeer serieuse upgrade bezorgd. Geen zorgen meer over zware metalen of asbest uit uw leidingen en ook volwassenen en kinderen (feitelijk alle gebruikers van het filterwater) blijven verschoond van medicijnen in uw drinkwater

De upgrade van uw drinkwater zal ook worden gegeerd door mensen met hoogsensitiviteit, mensen die ook door hun drinkwater compleet overprikkeld kunnen raken. Tot in het diepste van hun wezen, want zo diep gaat drinkwater. Jaa, laat het Jungbrunnen water maar komen: gezuiverd, gevitaliseerd en geharmoniseerd. Ook op het energetische vlak ontdaan van de vervuilingen.

De samenstelling van de Jungbrunnen, inclusief het gebruikte tappunt-kraantje is zorgvuldig gekozen. De gebruikte (kunst)stoffen geven geen plasticdeeltjes af aan het passerende water en ook over de laatste halte is zorgvuldig nagedacht met de keuze voor een INOX kraan(tje). Dit laatste is niet de goedkoopste oplossing en het is daarom waarschijnlijk dat concullega’s plots met een messing kraantje op de proppen komen. Neen, zeer frustrerend om de installatie op die manier af te ronden. INOX rules, RVS in Nederland, Edelstahl bij de Germans, onze oosterburen. 

Om maar te zeggen, het systeem staat bij ons zelf absoluut op punt. En vanaf dan is het aan u, met enkele welgemeende adviezen die gewoon moeten klinken. Als onderdeel van ons totaalplaatje, het totaaladvies. Nu u met het filterwater beschikt over water met een lage droogrest, raden wij u aan om dit water niet in contact te brengen met aluminium-pannen en aluminium gereedschap of bestek. Zwier dit materiaal wanneer enigszins mogelijk buiten: niet compatibel met ons water met een lage droogrest. Zelf kiezen wij voor de gietijzer-stalen pannen van Le Creuset, met of zonder een geëmailleerde binnenzijde.

Le Creuset gietijzeren pannen
le-creuset-raymond-lowe-croquel-set-1200
Le Creuset gietijzeren pannen

‘Dangerous when wet’ geldt misschien nog meer voor de aardolie-plastics waar u het water in stopt, uw herbruikbare flessen. Immers, op de school van uw kinderen, uw werk, of tijdens de repetitie van een (kerk)koor is het zuivere water zeker een meerwaarde. Maar niet als u kiest voor flessen vol weekmakers of flessen van aluminium (weeral).

Spijtig genoeg zijn het vaak wat duurdere, zwaardere en misschien minder praktische oplossingen, maar kies voor stevige flessen, bij voorkeur van glas, bij voorkeur van INOX/RVS zoals het Zwitserse SIGG aanbiedt. Of het Franse Le Creuset…

Wat plastic betreft best kiezen voor de zogenaamde Tritan™ flessen.

Het zijn weer vooral de weekmakers, BPA waar u niet mee op zwier zou moeten gaan. Bewaar zodoende uw keukenbereidingen ook in glazen schaaltjes, waarvan het merk Zwillingen een aanrader is. Als u ook nog werkt met het vacuumsysteem neemt de houdbaarheid spectaculair toe terwijl de (energetische) voedingswaarde behouden blijft.

Ik vind het nog steeds spijtig dat de firma de leus “dit water verandert uw leven” heeft losgelaten. Het Jungbrunnen-water heeft een zeker bewustzijn en doet u beseffen dat u vele gemaakte keuzes zou moeten herzien.

Keeps ya young, zeggen ze in Oz waar ik inmiddels mijn eerste systeem heb draaien. Daar loeren nog andere gevaren, brrrr.

Gerelateerde artikelen