Kangen water, geïoniseerd water.

Ouder worden gaat vanzelf, gezond ouder worden is de uitdaging. Dehydratatie en verzuring doen een lichaam verouderen en de vraag dient zich aan of het zuivere Jungbrunnen water niet zou moeten worden aangevuld met het basische water uit een zogenaamd “Kangen” toestel.

Over bovenstaande tekst heb ik grondig nagedacht. Moeten nadenken. Die opdracht was mij gegeven door mijn nieuwe website-bouwer. Noodgedwongen, want bij een grotere provider werd ik buitengezwierd. Nooit zo expliciet, maar gewoon door een serieuze prijsverhoging aan te kondigen. “Bigger isn’t better” zeggen de Engelsen dan, en voor mij klopt dat steeds vaker in het leven. Dank aan Steven om mij te helpen aan vele nieuwe inzicht, waarvan deze website mede het resultaat is. En nu maar hopen dat ik niet onopgemerkt blijf in de wereld van ‘digitaal, Google en Faceboek’.

De opdracht bestaat er blijkbaar uit om met je eerste regels een soort indruk te maken in deze digitale wereld. En zo wordt je zichtbaar en krijg je aandacht. Ho, ho, ho, Raphaël als influencer, het zal toch niet?

Ik weet eigenlijk niet hoeveel water-influencers er zijn. En om eerlijk te zijn, waarom zou ik dat moeten weten? Ik doe het op mijn eigen manier. Water is te belangrijk om niet eens deftig bij stil te staan, en daartoe wil ik u uitnodigen op deze website.

Recent gaf ik een voordracht in een dienstencentrum in Oostende en op zulke momenten geniet ik van de interactie met de aanwezigen. En het mooie is steeds weer dat deze aanwezigen gezamenlijk enorm veel ‘weet’ hebben van hoe belangrijk water is. En bovendien gezamenlijk kennis en informatie hebben die hetgeen ik ter beschikking heb oversteeg. Dankbaar dus aan het adres van de aanwezigen. En aan Ilse van het dienstencentrum Ter Yde.

Tijdens deze voordracht kwam de theorie weer ter sprake waarbij je er alles aan moet doen om de verzuring van je lichaam tegen te gaan. Om oud te worden toch. Om gezond te blijven. Dit vergt veel, zeer veel discipline, temeer daar wij in het westen een overaanbod hebben aan verzurende voedingsmiddelen, levensmiddelen die ons leven feitelijk verkorten of toch vele gezondheidsklachten doen ontstaan direct na de pensioengerechtigde leeftijd, zo de laatste 20 jaar van je leven, de zone 64 – 84.

Ga maar na, we consumeren volop dierlijke eiwitten in de vorm van vlees, in de vorm van zuivel. En vaak is dit vlees met graan grootgebracht, hetgeen zeer onnatuurlijk is. En dan eten wij zelf ook nog eens volop graan, hetgeen ook niet de natuurlijke klik heeft met ons spijsverteringsstelsel.

Lees niet verder! Om te ontzuren adviseer ik u minder vlees te eten, minder brood te eten, minder pasta te eten. Nie gemakkelijk, hoor ik u denken…

En nu u toch verder leest ga ik toch dat Kangen-systeem met u bespreken. Het idee is om basisch water te gaan drinken, zodat het lichaam gecompenseerd wordt voor de verzurende voeding, de verzurende levenswijze. Als quick fix.

In de badkamer!

 

De Kangen zijn kostbare en niet onomstreden systemen voor in de keuken. Terwijl ze volgens mij beter in de badkamer kunnen worden geplaatst.

Aan de rand van uw ligbad. Want baden in basisch water doet ons lichaam ontzuren via de huid, ons grootste orgaan. Via de huid kan er effectief zuur uit ons (bind)weefsel worden getrokken: een gezondere huid, een minder verzuurd lichaam en meer plezier in de zone 64-84. Bezoek eens een kuuroord bij onze Oosterburen zou ik zeggen en neem de proef op de som.

Bezorgde groeten,

Zeg ja! tegen zuiver drinkwater, tegen zuivere lucht

Bezoek www.raphaelclaessens.be

watervoetafdruk

Gerelateerde artikelen